0
Kotelet med svampe sauce, perlebyg og æblesalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Start med at sætte perlebyggen over at koge i rigeligt vand med lidt salt i ca. 15 min.

æbleblomkålskalotteløgcitronmynte
5 min.
Lav salaten

Snit æblet i tynde skiver. Pluk blomkål ud i buketter og snit dem ligeledes tyndt. Noget af blomkålen vil smuldre, det tager du bare med op i skålen.

Pluk mynte ud i blade. Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Kom mynte, æble, skalotteløg og blomkål op i en skål, sammen med masser af fintrevet citronskal.

Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie og krydder med lidt salt og lidt groftkværnet sort peber. Du skal bruge ca. 1 spsk. færdig dressing pr. kuvert. Vend dressingen op i skålen med grønt lige før servering.

svampe sovskotelet
15 min.
Steg kotelet

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie og steg koteletten ca. 2-3 min på hver side, så den tager godt med farve. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Skru ned på lavt blus og tilsæt svampesovsen og giv den et opkog.

25 min.
Anretning

Anret perlebyg, kotelet med sovs og salaten på en tallerken.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.