Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge ca. 15 min., og derefter trække i vandet 5 min.
Skær svampene i kvarte. Rib stilkene af grønkålen og snit bladene fint med en kniv.
Hak skalotteløget fint med en kniv. Snit dilden fint - både stilke og blade.
Bland skalotteløg, dild og kål i en skål, og vend rundt med 1 tsk. lys eddike pr. kuvert, lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.
Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olie. Steg koteletterne ca. 3-4 min på hver side, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Rengør panden med lidt køkkenrulle, og tilsæt lidt nyt olie. Steg svampene 2-3 min., og kom svampesaucen på. Lad den koge op, kom koteletterne tilbage i panden, og lad dem lune lidt sammen med saucen.
Anret de drænede linser på en tallerken med kotelet og svampe sauce ovenpå - og grønkålssalat på siden.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften