0
Kotelet med svampesauce, syrligt grønt og linser
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge ca. 15 min., og derefter trække i vandet 5 min.

brun mark-champignondildskalotteløggrønkål
3 min.
Grøntsager

Skær svampene i kvarte. Rib stilkene af grønkålen og snit bladene fint med en kniv. 

Hak skalotteløget fint med en kniv. Snit dilden fint - både stilke og blade.

Bland skalotteløg, dild og kål i en skål, og vend rundt med 1 tsk. lys eddike pr. kuvert, lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.

svampe sovskoteletbrun mark-champignon
10 min.
Steg kød og svampe

Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olie. Steg koteletterne ca. 3-4 min på hver side, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Rengør panden med lidt køkkenrulle, og tilsæt lidt nyt olie. Steg svampene 2-3 min., og kom svampesaucen på. Lad den koge op, kom koteletterne tilbage i panden, og lad dem lune lidt sammen med saucen.

20 min.
Anretning

Anret de drænede linser på en tallerken med kotelet og svampe sauce ovenpå - og grønkålssalat på siden.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?