0
Kotelet og frisk pappardelle stegt i salvie & hvidløgssmør med Fynsk Rygeost fra Gundestrup Mejeri & grønne asparges

Kotelet og frisk pappardelle stegt i salvie & hvidløgssmør med Fynsk Rygeost fra Gundestrup Mejeri & grønne asparges

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kotelethvidløg
1 min.
Kotelet:

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side. Sæt koteletterne til side, og hold dem varme, mens du koger og steger pastaen.

grønne aspargeshvidløgpappardellesalviecitron
10 min.
Pappardelle & asparges:

Kog pastaen i 3-4 minutter i rigeligt godt saltet vand. Dræn dem i et dørslag. Skær imens asparges ud i mindre stykker, og kom dem på panden hvor du stegte koteletterne. Steg sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 1-2 min., til de er gyldne og lækre. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede salvieblade. Vend med den kogte pasta. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pluk rygeost i mindre stykker og drys dem over retten.

Nb billedet er vist med gnocchi men denne gang får du lækker frisk Pappardelle :-) 

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?