0
Kotelet og gnocchi stegt i salvie & hvidløgssmør

Kotelet og gnocchi stegt i salvie & hvidløgssmør

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelethvidløg
0 min.
Kotelet

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side. Sæt koteletterne til side, og hold dem varme, mens du steger gnocchi.

broccolihvidløgBavnehøj ostenfriske gnocchisalviecitron
10 min.
Gnocchi & broccoli

Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte koteletterne, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 min., til de er gyldne og lækre. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede salvieblade. Skær broccoli på et mandolinjern i 2-3 mm tykke skiver (du kan godt skære det meste af stænglen med), og kom det på panden sammen med gnocchierne. Riv nu halvdelen af osten i, og vend rundt. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

Bavnehøj osten
25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?