0
Kotelet tagliolini stegt i rosmarin & hvidløgssmør med Fynsk Rygeost fra Gundestrup Mejeri & nye gulerødder

Kotelet tagliolini stegt i rosmarin & hvidløgssmør med Fynsk Rygeost fra Gundestrup Mejeri & nye gulerødder

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kotelethvidløg
1 min.
Kotelet:

Hak hvidløg.

Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør og ca halvdelen af rosmarinen. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side. Sæt koteletterne til side, og hold dem varme, mens du koger og steger pastaen.

gulerødder med tophvidløgrosmarincitron
10 min.
Pasta & gulerødder:

Riv lidt citronskal fint af.

Kog pastaen efter anvisning på posen. Dræn dem i et dørslag. Skræl imens gulerødderne og skær dem ud i mindre stykker. Kom gulerødderne på panden, hvor du stegte koteletter. Steg gulerøøderne sammen med et par skefulde god olivenolie ved hård varme i 1-2 min., til de er gyldne og lækre. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede rosmarinblade. Vend med den kogte pasta. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pluk rygeost i mindre stykker, og drys dem over retten.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?