0
Koteletter i æblefad med squash og gnavemajs

Koteletter i æblefad med squash og gnavemajs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over at koge til majsen og pil bladene og ”skægget” af kolberne.
  2. Løg og æbler snittes i mellem-tynde skiver.
    Squashen skæres i rustikke stykker.
    ”Nålene” tages af rosmarinen og grovhakkes. Gem evt. et par små stilke til pynt.
  3. Koteletterne duppes tørre, steges halvandet minuts tid på hver side på en meget varm pande, tages af varmen og pensles med grov sennep. Lad dem stå lunt og tildækket.  Rør resten af senneppen ud i et par spsk. vand.
  4. Majsen koges 7-9 minutter og lægges over på et fad. Læg et par smørklatter over majsen og dæk med stanniol og et viskestykke for at holde majsene lune.
  5. Løgene steges på panden (det er ikke nødvendigt at tørre den af efter du har stegt koteletterne) ved lav varme til de er gyldne og møre. Tag dem af panden og steg så æblerne hurtigt til de lige begynder at blive brune.  Læg æblerne over til løgene og steg så squashen ved meget høj varme til den bruner og er mør. Squash smager super-godt, når den får høj varme, og lidt brune kanter. 
    Tilsæt 1 tsk. rosmarin pr person til squashen eller efter behag, hæld senneppen over og læg så løg og æbler tilbage i panden. Vend grøntsagerne sammen. 
    Læg koteletterne ovenpå grøntsagerne, læg et låg på og lad retten varme igennem 3-4 minutter.

    Anretning:  Sæt panden med æble-koteletterne på bordet og giv gnavemajsen til, eller anret tallerken-portioner som på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?