0
Koteletter i cashew-æblekaramel med brændt salat

Koteletter i cashew-æblekaramel med brændt salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader, ikke varmluft.
  2. Koteletterne steges i olie ved hård varme i ca 1 minut på hver side og krydres med salt og peber. 
    Pak koteletterne ind i folie sammen med evt. væske fra panden. Hold pakken lun i ovnen.  
  3. Sæt et ovnfast serveringsfad, der både kan rumme koteletter, courgetter og salat ind ved siden af koteletterne.
  4. Skær det alleryderste brune af roden på hjertesalaten af uden at salaten går fra hinanden. Del den på langs i halve og skyl den forsigtigt.
  5. Skyl og del æblerne i grove både og tag kernehuset ud. Hak cashewnødderne meget groft, de skal nærmest blot halveres. Courgetterne skylles og skæres i store, rustikke stykker.
  6. Tør koteletpanden af, og steg courgetterne ved hed varme i olivenolie, til de begynder at blive møre. Krydres og lægges over i fadet i ovnen.
  7. Salaten steges med skæresiden nedad i en smule olivenolie til den branker i kanterne og er mør. Krydres med salt og peber. Læg salaten ved siden af courgetterne i fadet.
  8. Panden tørres af, og 1 spsk. sukker pr. mand drysses ud på panden og smeltes, til det bliver gyldent.
    Hold øje med karamellen, og hav smørret parat - det går pludselig stærkt.
    Tilsæt 1/2 - 1 spsk. smør pr. mand, lad det bruse af under konstant omrøring (karamellen skiller, men skal nok samle sig igen), og læg så æblerne og cashewnødderne ned i karamellen sammen med en smule vand. Æblerne steges under forsigtig omrøring til de er gyldne, men stadig har bid, ca. 3 minutter.
    Tilsæt et par spsk. vand hvis karamellen er meget tyk. Smag til med lidt salt.
  9. Koteletterne pakkes ud, og lægges over i fadet ved siden af grøntsagerne. Æblerne og cashewkaramellen hældes over koteletterne.
Anretning

Dryp courgetter og salat med olivenolie og lidt god eddike, såsom æble, balsamico el. lign. Server i fadet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?