0
Koteletter i kokoscurry sumatra masala med abrikos

Koteletter i kokoscurry sumatra masala med abrikos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Masala betyder "blanding" på Indisk, og er en fællesbetegnelse for en bred vifte af retter, hvor man benytter en blanding af krydderier.
Denne masala har smage fra Sumatra, som er gode i selskab med kokos og middag.
Man skal justere sin sumatra pasta omhyggeligt, da pastaen er forholdsvis stærk. Det er fornuftigt at starte med at bruge halvdelen af posen, og så evt. spæde til med resten senere.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risgrøn squashløg
1 min.
Klargøring

Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken. Når risene er færdige, kan man fordele små smørklatter henover, som får lov til at smelte ned igennem de kogte ris.  

Løgene pilles, deles i halve, og skæres i tynde splitter.

Squashen skylles og skæres i mundrette, rustikke stykker.

Abrikoserne skæres i små tern.

løggrøn squashtørrede abrikoserkokosmælkflåede og hakkede tomatersumatran curry pastesalt & peberolie/smør
10 min.
Kød og sauce

Koteletterne brunes grundigt i olie eller smør i en stegegryde i 1-2 minutter på hver side.
Tag koteletterne op, og hold dem lune på et serveringsfad.

Squashen steges ved høj varme, til den bruner let og er sprød-mør.
Læg squashen over til koteletterne.

Løgene steges ved lav varme, til de karamelliserer let.
Tilsæt halvdelen af sumatra masala pastaen, og lad den stege med et minuts tid. Brug resten af pastaen til at smage til med senere.
Hæld tomaterne ned i gryden, lad dem stege/simre nogle minutter, og tilsæt så kokosmælken og abrikoserne.

Lad saucen simre nogle minutter, og tilsæt så squashen.
Smag til med salt, peber og evt. resten af sumatra-pastaen.

Læg koteletterne ned i saucen, og varm dem godt igennem.

30 min.
Anretning

Koteletterne serveres sammen med risene.

~Velbekomme ~

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?