0
Koteletter med bulgur og arabisk salat
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Pres limesaften ud. Skær løgene i ultratynde skiver på langs, og vend dem godt rundt i limesaften med lidt sukker og salt. Lad det trække, mens du laver resten.

2. Kog vand op med lidt salt (1/2 liter pr. 125 g bulgur). Hæld vandet over bulguren i en skål, og lad den trække 10 minutter.

3. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande - knus dem let i en morter med lidt fint salt

4. Skær tomat og agurk i tern. Hak mynten. Sæt det til side.

5. Bland posen med yalla masala med lidt fint salt. Krydr koteletterne på begge sider.

6. Kom bulguren i en sigte, og lad den dryppe af i 10 minutter.

7. Steg koteletterne gyldne på begge sider i olie eller smør. Ca. 2 minutter på hver side. Lad dem trække fem minutter efter stegning, mens de holdes lune.

8. Kom tomat, agurk og mynte ned til løgene. Tilsæt en sjat god olivenolie, og vend det hele godt rundt. Smag til med lidt mere salt.

9. Vend bulguren med rosiner, pinjekerner og en skefuld olivenolie. Smag til med salt.

10. Server en kotelet (se video ovenover) til hver med lidt tomatsalat og bulgur.

Bonusinfo

ASA har samarbejdet med Yalla Trappan i Malmø for at lave denne 'Yalla Masala', der er en eksotisk og autentisk krydderiblanding med smag af Mellemøsten. Den er lavet og udviklet af Fatme Ibrahim, der er inspireret af sin mors madlavning fra sydlige Libanon.

Yalla Masala indeholder:

Ingefær, spidskommen, koriander, sort peber, merian og hybenpulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?