Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Koteletterne saltes let på begge sider, og hviler på en tallerken, til de skal steges.
Spidskålen soigneres, de yderste blade tages af, og den deles i både på omkring 2-3 cm bredde. Behold stokken på, så kålbladene holdes sammen, når de skal dampes.
Den allernederste del af aspargeserne knækkes af, og de skylles. Aspargeserne snittes i tykke splitter.
Løget snittes i tynde splitter.
Kødet brunes af i en stor sauterpande eller en stegegryde i meget varm olie og smør. Brug halvt af hver. Koteletter er meget fedtfattige, så de må ikke få for meget. 2 min. på hver side er fint.
Koteletterne tages op, og hviler et lunt sted under folie eller film.
Løgene sauteres et minuts tid i gryden med en lille ekstra smørklat.
Kålene vendes ned til løgene, og bunden af gryden dækkes af en bundskjuler vand. Krydr med salt og peber, og læg låg på gryden.
Efter 2-3 min. vendes kålen, og aspargeserne lægges ovenpå.
Damp videre under låg i 5-6 min., til kål og asparges er sprød-møre.
Fløden hældes ned til grøntsagerne, og retten simrer et par min., til fløden tykner en smule.
Smag til med salt og peber.
Grøntsagerne anrettes sammen med ris og koteletter enten i et fad, eller på tallerkener.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()