0
Koteletter med kartofler dauphionise og gnavegrønt

Koteletter med kartofler dauphionise og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
  2. Koteletterne duppes tørre og krydres med salt og peber.
  3. Kog omkring 1/2 l vand op i en kedel.
  4. Kartoflerne og løget snittes ultra-fint, omkring 3-4 mm i tykkelse. Det gøres nemmest på et mandolinjern eller i en foodprocessor med snitteindsatsen i.  Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, de kan bare skrubbes, men man kan gøre det, hvis man synes.
    Læg grøntsagerne over i en lille bradepande, der kan gå på komfuret, eller i en dyb pande med låg, der kan gå i ovnen.
    Riv timianbladene fra stilkene hen over, og pres 1-2 fed hvidløg pr. person over (alt efter hvor glad man er for hvidløg), hvorefter der krydres med salt og peber.
    Vend det hele sammen.
    Så hældes fløden over og derefter hældes så meget kogende vand på at væsken står lige under halvvejs op om grøntsagerne. 
    Sæt bradepanden/panden over høj varme på komfuret.  Når det koger, skrues ned på lav varme og kartoflerne simrer under låg 5-8 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.  Hvis du bruger en bradepande, dækkes den med stanniol.
  5. Når kartoflerne har simret, tages låget af, osten rives over og der dryppes med lidt god olivenolie.
    Panden sættes ind i den varme ovn 10-15 minutter til overfladen er gylden og kartoflerne er møre.
  6. Varm en pande op med olie og lidt smør, og læg så 2-3 halverede fed hvidløg på, og lad dem småstege et par minutter. Skru op for varmen og brun koteletterne et minuts tid på hver side.  Læg timian stilkene ovenpå kødet, læg låg på og steg koteletterne videre i 3 minutter ved den aller-laveste varme. 
    Sluk for varmen og lad kødet trække i panden 5 minutter inden servering.
  7. Gnavegulerødderne skrælles, skæres i stave og serveres evt. i et glas eller en skål med isvand.

    Anretning: Som på billedet

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?