Denne ret er et hit hjemme hos os: især fordi hele retten kan laves i den samme gryde, men også fordi der jo er bacon i..
Salaten og kartoflerne smelter sammen med løg og røg fra baconen og bliver til et lidt anderledes, men meget lækkert grøntsagstilbehør til koteletterne.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag koteletterne ud af pakken, dup dem tørre og krydr med salt.
Skrub kartoflerne og del dem i to eller fire, alt efter hvor store de er. De skal ende op med at være i mundrette stykker.
Del salaten i to på langs og skyl og slyng den tør.
Pil løget, del og skær det i tynde skiver på langs.
Skær baconen i stykker på 2-3 cm.
Skyl persillen og hak den mellem-fint.
Find en flad gryde, eller en dyb pande med låg, der kan rumme alle grøntsagerne i et lag.
Steg baconen i smør, til den er sprød. Tag den op og sæt til side.
Steg løgene i baconfedtet til de er bløde. Læg dem over til baconen.
Steg koteletterne 1 minut på hver side og læg også dem til side. De skal ikke være færdigstegte, bare lige få god farve. Krydr med peber.
Steg forsigtigt salaten med snitfladen nedad et minuts tid. Hæld kartoflerne ned til salaten. Vend salaten om, og fordel løg/bacon over kartoflerne og salaten. Ryst panden/gryden, så alting samler sig og krydr med salt og peber.
Hæld 2 spsk. vand pr. person ned i gryden/panden, evt. sammen med en lille smørklat.
Lad grøntsagerne simre under låg til kartoflerne er møre, omkring 10 minutter. De sidste 4-5 minutter lægges koteletterne ovenpå og varmes godt igennem.
Hvis det er ved at dampe tør tilsættes lidt mere vand. Vandet skal ikke stå op om grøntsagerne, bare lige næsten dække bunden.
Tag koteletterne op af gryden/panden, og vend persillen ned til grøntsagerne.
Smag til med salt og peber.
Anret grøntsagerne på et fad, og læg koteletterne ovenpå.
Kundekommentarer ()