Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Nudlerne koges, til de er al dente, drænes og skylles hurtigt i koldt vand.
Vend en smule olie i nudlerne, så de ikke klistrer sammen.
Koteletterne krydres med salt og et nip sukker på hver side, og hviler, mens grøntsagerne forberedes.
Agurk skylles, og snittes mellemfint.
Gulerod skrælles, og snittes i fine "tændstikker". Det gøres nemmest på et mandolinjern.
Purløg skylles, og snittes fint.
Ingefær rives. Du skal bruge 1-2 tsk. revet ingefær pr. mand.
Citronen skylles, og skrællen rives fint.
Koteletterne duppes tørre, og steges i 2 min. på hver side i olie.
Mens koteletterne steger, røres dressingen sammen:
Peanutbutter og soya blandes med så meget kogende vand, at konsistensen bliver som fløde.
Smag til med 1 tsk. honning/sukker pr. person, finthakket purløg (gem lidt til pynt), revet ingefær, et nip citronskræl, lidt citronsaft og peber efter smag.
Dressingen skal række langt, så den må gerne smage af meget.
Når koteletterne er stegt, tages de af panden, og dressingen hældes ned i panden.
Lad den simre et minuts tid, og sluk så for varmen.
Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte mere vand.
Nudler, agurker og gulerødder vendes sammen med dressingen nede i panden, og det hele anrettes derefter på et stort fad.
Koteletterne skæres i skiver på omkring 1/2 cm's tykkelse og lægges ovenpå salaten.
Dryp evt. med god chilisauce, og pynt med det sidste purløg.
Kundekommentarer ()