0

Krabbekløer med champagne/vaniljesauce og hvide asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Asparges: Skræl aspargeserne fra lige under hovedet og nedefter og bræk den træede ende af. Kog aspargeserne møre i letsaltet vand, 6-10 min. alt efter tykkelse.

Sauce: Hak skalotteløget fint og kom halvdelen i en gryde med champagne og flækket vaniljestang. Kog det sammen til væden er kogt ind til en tredjedel. Kom fløden ved, kog op og krydr med salt og peber. Skær 50 g af det kolde smør i små tern og pisk dem i saucen lidt ad gangen. Rør fintklippet purløg i lige inden servering og smag til.

Krabbekløer: Smelt det resterende smør i en sautépande og sauter resten af løget klare deri. Kom krabbekløer og 1 dl vand ved, krydr med salt og peber og læg låg på. Lad det simre ca. 10 min. til kløerne er gennemkogte. Giv hver klo et ”gok” med en hammer eller lignende inden servering, så de er nemmere at gå til.

Server retten med en god blandet grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften