Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skrub gulerødderne rene, og halvér dem på langs. Hvis gulerødderne er store, så halvér dem igen på langs. Skær bunden af blomkål, og befri det for de yderste blade. Skær blomkål i mundrette buketter. Fordel gulerødder og blomkål på en bageplade med bagepapir, vend med 1/2 tsk. olie pr. person og drys med salt. Bag grøntsagerne i ovnen i 15-20 min.
Airfryer tip:
Hvis du har en airfryer, kan du tilberede grøntsagerne i den. Tænd airfryeren på 190 grader, og tilbered gulerødder og blomkål i ca. 14 min., evt. over 2 gange, hvis det hele ikke kan være der på en gang.
Rør hakket grisekød, hytteost, 2/3 af kikærtemelet, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag sammen, og form 1 krebinet pr. person.
Kom resten af kikærtemelet på en tallerken, og vend krebinetterne deri.
Varm en stegepande med 1 tsk. olie pr. person op til mellemhøj varme, og svits krebinetterne på hver side i 3-4 min. Skru ned på middelvarme, og steg dem i yderligere 3-4 min. på hver side.
Rist pinjekernerne 1 minut i airfryeren ved 190 grader, eller steg dem på panden, til de får lidt farve. Skær osten i mindre stykker. Hak basilikum fint.
Anret de tilberedte grøntsager på tallerkener, og drys med ost, finthakket basilikum, pinjekerner, blåbær, salt og peber.
Spis grøntsagerne med en krebinet til.
OBS Billedet viser retten lavet med rosenkål, men i denne uge skal du lave blomkål til i stedet.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften