0
Oksekøds-krebinetter med ristet blomkålspuré, dertil kartoffelkompot med estragon

Oksekøds-krebinetter med ristet blomkålspuré, dertil kartoffelkompot med estragon

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Blomkålspuré:

Del blomkålet i små buketter, og rist dem i en tykbundet gryde i lidt smør sammen med fintsnittet skalotteløg og hvidløg. Gem halvdelen af hvidløg/skalotteløg til kartoffelkompotten. Når det hele er gyldent, uden at det er branket, tilsættes ½ af fløden og 2-3 spsk. vand. Det hele koges mørt under låg ved svag varme. Det tager ca. 12-15 minutter. Når kålet er mørt, blendes massen til en lind puré, der smages til med salt og peber.

 

hakket oksekød
15 min.
Krebinetter:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med peber og rør med 1/3 af raspen samt ½ af fløden. Form kødet til ovale bøffer, og hak dem let, ligesom du ville lave en almindelig hakkebøf. Pisk 1 æg sammen i en dyb tallerken. Bland det sidste rasp med fint salt og friskkværnet sort peber i en anden dyb tallerken. Vend krebinetterne i mel, dernæst i det piskede æg og til sidst i rasp. Tryk det godt fast, og få også rullet siderne i raspen. Steg krebinetterne ved jævn varme i rigeligt smør, evt. tilsat lidt olivenolie, i ca. 2-3 min. til de er gyldne på den ene side. Kom lidt frisk smør på panden, og lad det bruse op. Vend krebinetterne, og steg dem ved jævn varme i ca. 4-5 min på den anden side. Krydr igen med lidt salt og peber, og servér. Gem fedtstoffet til kartoflerne.

 

skalotteløgkartoflerestragonhvidløgcitron
15 min.
Kartoffelkompot med estragon:

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt saltet vand. Damp dem tørre, og rør med det sidste hakkede skalotteløg og hvidløg samt en god smørklat. Rør med plukket og hakket estragon, lidt fintrevet skal af den gule del af citronen, og smag til med salt og peber.

estragoncitron
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med estragon, og dryp lidt citronsaft over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?