0
Kreolske Andouille pølser fra Bodebjerg Charcuterie med cajunstegt spidskål, kidney bønner og brøndkarse

Kreolske Andouille pølser fra Bodebjerg Charcuterie med cajunstegt spidskål, kidney bønner og brøndkarse

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En vigtig hovedingrediens i det kreolske køkken er den røgede andouille pølse (det udtales an-doo-ee). Andouille stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor den originalt bliver lavet på indmad, tarme og maver fra en gris. Franskmændene bragte den med til USA hvor den fandt en blivende plads hos franskmændene i Louisiana. Den blev en integreret del af creoler/cajun-køkkenet i sydstaterne. Flere krydderier blev tilsat for at dæmpe smag og lugt af indvolde og til sidst blev indmaden helt faset ud og tilbage havde man en lækker røget pølse med masser af grisekød og spicy krydderier.

Fremgangsmåde

  1. Kom de kogte bønner i en sigte og skyl dem med lunt vand.
  2. Kom de drænede bønner i en gryde med tomatsaucen samt en smule vand og ca. halvdelen af cajun krydderierne (smag dig frem det er halv-hot).
  3. Kog bønnerne igennem i 2-3 minutter.
  4. Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og så give sig god tid. Det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse 😊 Sæt pølserne til side og hold dem lune.
  5. Fjern imens de yderste blade på spidskålet, flæk det på midten (det skal hænge sammen ved stokken), og skær det nederste af stokken.
  6. Skyl kålet grundigt i koldt vand.
  7. Læg kålet med skærefladen nedad på en brandvarm pande, hvor du tidligere stegte pølserne.
  8. Når kålet har fået kraftig karamellisering, tilsættes ½ dl vand, et par gode klatter smør og lidt salt. Kog under låg i 1 minut.
  9. Fjern derefter låget, og lad det koge, til vandet er fordampet. Vend kålet, og lad en lille klat god smør smelte ned mellem bladene.
  10. Krydr kålet med det sidste cajunkrydderi på skærefladen og drys med lidt god flagesalt.
Anretning

Som vist på billedet – drysset med brøndkarse.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?