En vigtig hovedingrediens i det kreolske køkken er den røgede andouille pølse (det udtales an-doo-ee). Andouille stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor den originalt bliver lavet på indmad, tarme og maver fra en gris. Franskmændene bragte den med til USA hvor den fandt en blivende plads hos franskmændene i Louisiana. Den blev en integreret del af creoler/cajun-køkkenet i sydstaterne. Flere krydderier blev tilsat for at dæmpe smag og lugt af indvolde og til sidst blev indmaden helt faset ud og tilbage havde man en lækker røget pølse med masser af grisekød og spicy krydderier.
Som vist på billedet – drysset med brøndkarse.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()