
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader med grillfunktionen tændt.
Sæt bulguren over at koge i rigeligt, godt saltet vand.
Skyl rød peber og tomat. Skær tomaterne i tykke skiver og rød peber i kvarte, fjern kernehuset.
Bred tomatskiver og rød peber ud på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover, drys med krydderblandingen, og krydr med lidt salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til grøntsagerne har taget lidt farve.
Skræl skalotteløget, og riv citron fint på et rivejern.
Hak løget super fint med en skarp kniv. Pluk persillen ud i blade, snit stilkene super fint, og hak bladene groft.
Dræn bulguren grundigt for vand, når den er mør, og lad den dampe en smule af.
Vend bulguren med de hakkede løg, persillestilke, citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie. Smag til med lidt salt.
Steg pølserne ca. 2-3 min. på hver side på en varm pande i en smule olivenolie.
Vend de bagte grøntsager samme med persillebladene.
Anret bulgur, grøntsager og pølser på en tallerken, og slut af med en god klat yoghurt til.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften