Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader med grillfunktionen tændt.
Sæt bulguren over at koge i rigeligt, godt saltet vand.
Skyl rød peber og tomat. Skær tomaterne i tykke skiver og rød peber i kvarte, fjern kernehuset.
Bred tomatskiver og rød peber ud på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olivenolie henover, drys med krydderblandingen, og krydr med lidt salt. Bag i ovnen i 15-20 min., til grøntsagerne har taget lidt farve.
Skræl skalotteløget, og riv citron fint på et rivejern.
Hak løget super fint med en skarp kniv. Pluk persillen ud i blade, snit stilkene super fint, og hak bladene groft.
Dræn bulguren grundigt for vand, når den er mør, og lad den dampe en smule af.
Vend bulguren med de hakkede løg, persillestilke, citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie. Smag til med lidt salt.
Steg pølserne ca. 2-3 min. på hver side på en varm pande i en smule olivenolie.
Vend de bagte grøntsager samme med persillebladene.
Anret bulgur, grøntsager og pølser på en tallerken, og slut af med en god klat yoghurt til.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften