Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær blomkålet i grove buketter med masser af stok på. Vend dem med currypasten, lidt salt og et par dråber olivenolie.
Kom kødet op i en skål og rør det sammen med lidt salt og groftkværnet sort peber. Form kødboller på størrelse med en golfbold. Læg kødbollerne i den ene side af en bageplade og blomkålet i den anden side. Bag ca. 10-20 min., afhængig af ovn, til begge dele har taget godt med farve og kødbollerne er gennemstegt.
Kom perlebyggen op i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 15 min. til perlebyggen er mør. Dræn herefter vandet fra, tilsæt kokosmælk og krydderblanding og lad det koge igennem 2-3 min.
Skær agurken i grove tern. Pluk basilikum ud i blade og hak dem groft. Vend sammen i en skål med masser af limesaft.
Anret perlebyg og kokossauce i en dyb tallerken med kødboller og blomkål ovenpå. Slut af med agurkesalaten.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()