0
Krydderbagt blomkål med kødboller og perlebyg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkåltikka masala curry paste
1 min.
Forbered blomkål

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær blomkålet i grove buketter med masser af stok på. Vend dem med currypasten, lidt salt og et par dråber olivenolie.

hakket grisekød
5 min.
Forbered og bag kødboller og blomkål

Kom kødet op i en skål og rør det sammen med lidt salt og groftkværnet sort peber. Form kødboller på størrelse med en golfbold. Læg kødbollerne i den ene side af en bageplade og blomkålet i den anden side. Bag ca. 10-20 min., afhængig af ovn, til begge dele har taget godt med farve og kødbollerne er gennemstegt.

perlebygtikka curry pastekokosmælk
10 min.
Kog perlebyg

Kom perlebyggen op i en kasserolle og dæk med vand. Tilsæt lidt salt og kog ca. 15 min. til perlebyggen er mør. Dræn herefter vandet fra, tilsæt kokosmælk og krydderblanding og lad det koge igennem 2-3 min.

agurkthai basilikum / holy basillime
20 min.
Lav salaten

Skær agurken i grove tern. Pluk basilikum ud i blade og hak dem groft. Vend sammen i en skål med masser af limesaft.

30 min.
Anretning

Anret perlebyg og kokossauce i en dyb tallerken med kødboller og blomkål ovenpå. Slut af med agurkesalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.