Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skyl blomkål og skær 2 tykke skiver pr kuvert. Så godt du kan, det gør ikke noget hvis du går en smule i stykker. Gnid stykkerne med lidt olivenolie og krydderblandingen.
Bag dem i ovnen på en bageplade til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 15-20 min.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Riv citronen fint og læg skallen til side til senere.
Lav en marinade af sennep, citronsaft og olivenolie. Pisk det godt sammen med et piskeris og krydr med lidt friskkværnet peber - ingen salt.
Skyl salat og radiser. Skær radiserne i kvarte og pluk salaten ud i blade. Vend begge dele sammen med sennepsmarinaden.
Smag bulguren til med lidt salt og lidt olivenolie.
Anret den på en tallerken og kom den bagte blomkål ovenpå. Drys blomkålen med den revne citronskal og kom et par skefulde yoghurt ovenpå. Anret salaten på siden.
Velbekomme!
Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.
Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme.
Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt.
Kundekommentarer ()