0
Krydderbagt blomkål med bulgur, yoghurt og sprød salat

Krydderbagt blomkål med bulgur, yoghurt og sprød salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Rogan Joshblomkål
1 min.
Blomkål

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skyl blomkål og skær 2 tykke skiver pr kuvert. Så godt du kan, det gør ikke noget hvis du går en smule i stykker. Gnid stykkerne med lidt olivenolie og krydderblandingen.

Bag dem i ovnen på en bageplade til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 15-20 min.

bulgur
5 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

sennepradiserhjertesalatcitron
15 min.
Salat

Riv citronen fint og læg skallen til side til senere.

Lav en marinade af sennep, citronsaft og olivenolie. Pisk det godt sammen med et piskeris og krydr med lidt friskkværnet peber - ingen salt.

Skyl salat og radiser. Skær radiserne i kvarte og pluk salaten ud i blade. Vend begge dele sammen med sennepsmarinaden.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Smag bulguren til med lidt salt og lidt olivenolie.

Anret den på en tallerken og kom den bagte blomkål ovenpå. Drys blomkålen med den revne citronskal og kom et par skefulde yoghurt ovenpå. Anret salaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?