0
Krydderbagt grønt med bulgur, rosiner og yoghurt

Krydderbagt grønt med bulgur, rosiner og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rød peberfrugtblomkålsquashimam bayaldi krydderiblanding
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér peberfrugten, fjern og kassér kernehuset, og skær den i kvarte.

Skær squash i store, grove firkanter, og pluk blomkålen ud i store buketter (husk at få noget stok med også).

Vend det hele i en stor skål med godt med olivenolie, salt og krydderblandingen. 

Spred grøntsagsblandingen ud på en bageplade. 

Bag den i ovnen i 20-25 min., til grøntsagerne har taget godt med farve.

bulgur
10 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte, og kom den skyllede bulgur i en gryde. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.

Lad den kogte bulgur afdryppe, og køle lidt af i en sigte.

skalotteløg
15 min.
Løg

Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.

citronyoghurt naturelrosiner
30 min.
Anretning

Vend bulgur med lidt olivenolie, rosiner, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal, og smag til med lidt salt.

Anret bulguren i en dyb tallerken med bagt grønt ved siden af, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
607 kcal
Fedt:
29,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
64,4 g
heraf sukkerarter:
22,3 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
14,5 g