0
Krydderbagt grønt med bulgur, rosiner og yoghurt

Krydderbagt grønt med bulgur, rosiner og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rød peberfrugtblomkålsquashimam bayaldi krydderiblanding
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér peberfrugten, fjern og kassér kernehuset, og skær den i kvarte.

Skær squash i store, grove firkanter, og pluk blomkålen ud i store buketter (husk at få noget stok med også).

Vend det hele i en stor skål med godt med olivenolie, salt og krydderblandingen. 

Spred grøntsagsblandingen ud på en bageplade. 

Bag den i ovnen i 20-25 min., til grøntsagerne har taget godt med farve.

bulgur
10 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte, og kom den skyllede bulgur i en gryde. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.

Lad den kogte bulgur afdryppe, og køle lidt af i en sigte.

skalotteløg
15 min.
Løg

Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.

citronyoghurt naturelrosiner
30 min.
Anretning

Vend bulgur med lidt olivenolie, rosiner, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal, og smag til med lidt salt.

Anret bulguren i en dyb tallerken med bagt grønt ved siden af, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
607 kcal
Fedt:
29,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
64,4 g
heraf sukkerarter:
22,3 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
14,5 g