Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halvér peberen, og fjern kernehuset. Skær peberfrugten i kvarte og aubergine i store, grove firkanter. Pluk broccoli ud i store buketter - husk at få noget stok med også.
Vend det hele i en stor skål med godt med olivenolie, salt og krydderblandingen.
Spred grøntsagsblandingen ud på en bageplade.
Bag den i ovnen i 20-25 min., til grøntsagerne har taget godt med farve.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.
Vend bulgur med lidt olivenolie, rosiner, skalotteløg og masser af fintrevet citronskal, og smag til med lidt salt.
Anret i en dyb tallerken med bagt grønt ved siden af. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten.
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kundekommentarer ()