0
Krydderbagt grønt, mormordressing og stegt lyssej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerøddersmå kartoflernye løg med topmujaddara krydderi
1 min.
Grønt

Start med at tænde din ovn på 220 grader.

Skrub gulerødder og kartofler grundigt, og halver løgene og gulerødderne, hvis de er store. Vend det hele med et godt skud god olivenolie, krydderblandingen og lidt salt. Kom alle grøntsagerne op i en bradepande, så de ikke ligger oveni hinanden, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er møre.

 

lyssejfilet med skind
10 min.
Lyssej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg fiskestykkerne til side til senere - ikke på køl.

løvstikke
15 min.
Mormordressing

Kom fløden op i en skål, og smag den til med rigeligt citronsaft, friskkværnet peber, salt og lidt sukker. Pisk den let sammen med en gaffel, så den begynder at tykne.

Skyl løvstikken, hvis det er nødvendigt, og hak den groft med en skarp kniv.

lyssejfilet med skind
20 min.
Lyssej

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret grønsagerne direkte fra ovnen med lyssej ved siden af og mormordressing ud over. Slut af med et drys hakket løvstikke.

Velbekomme!

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?