0
Krydderbagt mørksej med peanuts, blomkål og kikærter

Krydderbagt mørksej med peanuts, blomkål og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindchipotlesauce krydderi
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Gnid fisken godt med krydderblandingen og lidt salt. Bag fisken i et ildfast fad på et stykke bagepapir i 12-15 min., til den er mør.

blomkål
5 min.
Blomkål

Skyl blomkål, og skær den ud i mundrette buketter. Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg blomkåls buketterne, så de tager farve, men beholder lidt bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

flåede og hakkede tomater
10 min.
Tomatsauce

Kom de hakkede tomater op i en gryde, og kog dem godt ind i 10-15 min., så alt vandet fordamper, og tomaterne tykner. Sørg for at røre ofte i gryden.

Blend herefter tomatpuréen med en stavblender, mens du tilsætter en god sjat olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.

forårsløglimepeanutskikærter i vand
20 min.
Kikærter

Dræn kikærterne, og lun dem lidt igennem i en gryde. Hak peanuts fint og snit forårsløgene tyndt med en skarp kniv.

Bland blomkål, forårsløg og kikærter i en skål. Pluk fisken ud i grove stykker, og vend dem sammen med. Smag til med godt med limesaft og fintrevet -skal.

30 min.
Anretning

Smør en stor skefuld tomatsauce ud i bunden af en tallerken, og anret salaten ovenpå. Slut af med at drysse med de hakkede peanuts.

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?