0
Krydderbagt mørksej med peanuts, blomkål og kikærter

Krydderbagt mørksej med peanuts, blomkål og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skindchipotlesauce krydderi
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Gnid fisken godt med krydderblandingen og lidt salt. Bag fisken i et ildfast fad på et stykke bagepapir i 12-15 min., til den er mør.

blomkål
5 min.
Blomkål

Skyl blomkål, og skær den ud i mundrette buketter. Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg blomkålsbuketterne, så de tager farve, men beholder lidt bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

flåede og hakkede tomater
10 min.
Tomatsauce

Kom de hakkede tomater op i en gryde, og kog dem godt ind i 10-15 min., så alt vandet fordamper, og tomaterne tykner. Sørg for at røre ofte i gryden.

Blend herefter tomatpuréen med en stavblender, mens du tilsætter en god sjat olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.

forårsløglimepeanutskikærter i vand
20 min.
Kikærter

Dræn kikærterne, og lun dem lidt igennem i en gryde. Hak peanuts fint, og snit forårsløgene tyndt med en skarp kniv.

Bland blomkål, forårsløg og kikærter i en skål. Pluk fisken ud i grove stykker, og vend dem sammen med. Smag til med godt med limesaft og fintrevet limeskal.

30 min.
Anretning

Smør en stor skefuld tomatsauce ud i bunden af en tallerken, og anret salaten ovenpå. Slut af med at drysse med de hakkede peanuts.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
806 kcal
Fedt:
52,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
31,9 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
43,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?