0
Krydderbagt squash med linser og stegte paraguayos

Krydderbagt squash med linser og stegte paraguayos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
squashbaharat krydderiovn
1 min.
Bag squashen

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft - gerne i god tid.

Halvér squashen på langs, gnid den med lidt olivenolie, og krydr den med lidt salt og krydderblandingen. Bag squashstykkerne med kødsiden opad i ovnen i 15-20 min., til de har taget godt med farve.

grønne linserkasserolle
5 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge ca. 15 min. Tilføj mere vand undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.

paraguayosmyntehonningpande
10 min.
Steg paraguayos

Skær paraguayos i kvarte, og fjern stenen. Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg paraguayos hårdt og kort i 2-3 min., så de lige tager lidt farve i kanterne.

Træk så panden fra varmen, og kom ca. 1 tsk. honning på pr. kuvert. Har du ikke honning, kan du i stedet  drysse lidt sukker henover. Pluk mynten ud i blade, og kom dem op i panden. Vend paraguayos godt rundt på panden, så honning/sukker og mynte fordeler sig godt.

20 min.
Skær tomaterne

Skær tomateren i halve.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem sammen med tomaterne og et par dråber olivenolie. Anret linserne i en dyb tallerken med paraguayos ud over. Kom squashen på siden, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?