0
Krydderbagt squash med linser og stegte ferskner

Krydderbagt squash med linser og stegte ferskner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashbaharat krydderi
1 min.
Bag squashen

Tænd ovnen på 220 grader varmluft - gerne i god tid.

Halvér squashen på langs, gnid den med lidt olivenolie, og krydr den med lidt salt og krydderblandingen. Bag squashstykkerne med kødsiden opad i ovnen i 15-20 min., til de har taget godt med farve.

grønne linser
5 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt i ca. 15 min. Tilføj mere vand undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.

fersknermynte
10 min.
Steg ferskner

Skær ferskner i kvarte, og fjern stenen. Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg ferskner hårdt og kort i 2-3 min., så de lige tager lidt farve i kanterne.

Træk så panden fra varmen, og kom ca. 1 tsk. honning på pr. kuvert. Har du ikke honning, kan du i stedet drysse lidt sukker henover. Pluk mynten ud i blade, og kom dem op i panden. Vend ferskner godt rundt på panden, så honning/sukker og mynte fordeler sig godt.

cherry- eller blommetomater
20 min.
Skær tomaterne

Skær tomaterne i halve.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem sammen med tomaterne og et par dråber olivenolie. Anret linserne i en dyb tallerken med ferskner ud over. Kom squashen på siden, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?