0
Krydderbagte og rå rødbeder på fladbrød med ost
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederharissapastelime
1 min.
Rødbeder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl alle rødbederne, og skær ca. 2/3 i mundrette både. Vend dem med harissaen og lidt olivenolie, læg dem i et ildfast fad, og kom folie eller et låg henover. Bag dem i ovnen i ca. 25-30 min., til de er møre.

Skær resten af rødbederne i små tern, og kom dem op i en skål med masser af limesaft og fintrevet skal.

pizzadej - på surdej (Øko)
10 min.
Fladbrød

Del hver dejkugle i to lige store stykker, og rul dem helt tyndt ud på et godt melet bord. 

Varm en stor pande op ved højeste varme.

Steg fladbrødene i ca. 2-3 min på hver side. De må gerne tage godt med farve.

Pensl dem med lidt olivenolie, og drys med lidt salt, når de er færdige. Opbevar dem i et fugtigt klæde til servering.

Kota-ostvalnøddekernerbladselleri
20 min.
Fyld

Skær bladsellerien i små tern, hak valnødderne groft, og pluk osten ud i brud.

rucola
30 min.
Anretning

Anret fladbrødene ved bordet med bagte rødbeder, rå rødbeder, skyllet rucola og resten af fyldet.

Slut gerne af med at komme nogle dråber olivenolie over hvert brød.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
724 kcal
Fedt:
31,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
84,1 g
heraf sukkerarter:
27,8 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
20,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?