0

Krydderristede gourmetrejer på spicy avokado/blomkålspuré med koriander

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rejer: Pil rejerne (se video ovenover). Rør farin, ½ tsk. spidskommen, chili, 2 fed pressede hvidløg, 2 spsk. olie, lidt salt og peber sammen i en skål, vend rejerne i og lad dem marinere på køl mindst ½ time. Varm lidt olie op på en pande og rist rejerne kortvarigt deri til det begynder at dufte kraftigt. Dryp med lidt limesaft og smag til.

Puré: Del blomkålen i buketter, damp dem godt møre i lidt letsaltet vand og hæld vandet fra. Hak 2 fed hvidløg fint og sauter dem i en smule olie uden de tager farve. Tilsæt blomkål, rør godt og mos blomkålen med en gaffel. Befri avokadoen for skal og sten, kom frugtkødet i gryden og mos det med. Rør 1 tsk. spidskommen, chilisauce, 1 spsk. limesaft og cremefraiche i og varm det forsigtigt igennem uden det koger. Smag til med salt og peber og hold det lunt indtil servering.

Anretning: Anret puréen i bunden af 2-3 dybe tallerkner, top med de ristede rejer og drys med hakket koriander. Pynt med en limebåd og server straks med ovnbagte små kartofler og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rejer fås i utallige versioner, men de absolut bedste er dem, der koges på havet umiddelbart efter fangsten.

Vores lækre søkogte Gourmet Rejer er fanget i den danske del af Skagerrak lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage. En delikatesse i verdensklasse.