0
Krydderstegt blomkål med linser, agurk og smilende æg

Krydderstegt blomkål med linser, agurk og smilende æg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser fra Puy
1 min.
Linser

Start med at skylle linserne i en sigte og sæt dem derefter over at koge i rigeligt vand, med et skud salt. De skal koge til de er møre - ca. 15 min.

agurkblomkålbaba ganoush krydderihasselnøddekernercitron
5 min.
Blomkål

Skær blomkålen ud i buketter, gerne med stok på stadig. Del agurken på langs og skrab kernehuset ud med en ske. Snit agurken i skiver og vend skiverne med lidt lys eddike eller citronsaft. Læg til side til senere.

Hak hasselnødderne groft

Steg blomkåls-buketterne i lidt neutral olie på en panden,  så de tager godt med farve, men beholder lidt bid. Et minuts tid før de er færdige tilsætter du krydderblandingen og lader den stege med. Kom blomkåls-buketterne op i en skål og vend dem med lidt god olivenolie, skal af citronen og hasselnødderne.

æg2
15 min.
Smilende æg

Lav spejlæg ud af æggene. Sørg for at stege dem stille og roligt i enten smør eller olie og lad endelig æggeblommen være smilende. Krydder med salt og friskkværnet peber.

20 min.
Anretning

Når linserne er møre, hælder du vandet væk og vender dem med lidt olivenolie - og krydrer med salt og friskkværnet peber. Anret linserne i bunden af en dyb tallerken eller skål med blomkålssalaten og agurkeskiver ovenpå og slut af med spejlægget. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?