0
Krydderstegt kylling med couscous, blomkål og bløde abrikoser

Krydderstegt kylling med couscous, blomkål og bløde abrikoser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
couscous
1 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket i 5 minutter.

blomkål
3 min.
Blomkål

Skær blomkålen ud i små buketter - og skær gerne stokken ud også. Rist stykkerne hårdt på en godt varm pande i en smule olie, så de tager godt med farve men stadig har bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

tørrede abrikosercashewnødder1citroncouscous
10 min.
Nødder

Tør panden af og rist nødderne til de har taget en smule farve. Hak dem groft med en kniv. 

Bland nødder og abrikoser i couscousen. Smag til med masser af fintrevet citronskal, citronsaft, salt og friskkværnet peber. 

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side. Drys krydderblandingen ud over kyllingen et minut eller to før den er færdig og lad det stege lidt med. Lad herefter kyllingen trække et par minutter inden servering.

græsk yoghurt
25 min.
Anretning

Anret couscousen i en dyb tallerken med den stegte blomkål på siden, kyllingen ovenpå - og slut af med en god klat yoghurt til.

Velbekomme! 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?