Start med at tænde din ovn på 220 grader.
Vask kartoflerne grundigt og skær dem i grove stykker på ca. 3x3 cm. Sæt kartoflerne over i vand der dækker og kog dem til de er næsten helt møre - ca. 10-15 min.
Tag fisken ud af køleskabet. Dub den tør med et stykke køkkenrulle, krydder den grundigt med salt og peber og læg den med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Kom folie henover fadet og sæt det til side til senere - ikke på køl.
Skræl hvidløg og skalotteløg og snit begge to helt fint med en skarp kniv. Læg det til side til senere. Skær også æblet i små tern til senere.
Skyl korianderen forsigtigt og pluk bladene af stilkene. Snit stilkene super fint med en skarp kniv og gem blade og stilke til senere.
Tag samtidig en bradepande til ovnen, eller et stort ildfast fad, og kom en generøs mængde neutral olie heri. Gerne så der står ca. 1/2 cm i bradepanden/fadet. Sæt den midt i ovnen, så den bliver varmet igennem - og er klar til kartoflerne senere.
Når kartoflerne er begyndt at mørne, sigter du alt vandet fra. Læg låg på gryden og ryst gryden et par gange, så kartoflerne bliver kastet lidt rundt derinde i og går en smule i stykker.
Tag nu bradepanden med olien ud af ovnen. Kom forsigtigt kartoflerne over i bradepanden - pas på!, olien er jo varm. Sørg for at kartoflerne ligger nogenlunde i et lag og sæt dem herefter tilbage midt i ovnen. Tænd for grillen og hold godt øje. De skal blive flotte gyldne og sprøde. Du må gerne vende dem undervejs, men først når de har taget farve og slipper fadet uden problemer.
Sæt samtidig fadet med fisk ind i bunden af ovnen. Den skal have ca. 15 min.
Fjern de yderste grimme blade på rosenkålen. Del hver rosenkål i kvarte og skyl dem i iskoldt vand. Dryp dem godt af. Sæt en stor pande eller wok over ved høj varme, med en smule neutral olie. Steg rosenkålen hårdt og kort, så den tager godt med farve men beholder noget bid. Ca. 3-4 minutter. Lige inden rosenkålen er færdig tilsætter du korianderstilke, hvidløg, skalotteløg, et par spsk god olivenolie og currypaste og lader det hele stege med 1 minut. Vend det hele grundigt rundt og smag til med salt og peber.
Tjek fisken i ovnen. Når du kan trække skindet af uden problemer, så er fisken færdig. Anret kartofler og fisk på en tallerken med rosenkålen på siden. Slut af med at komme æbler og korianderblade henover retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()