0
Krydderstegte rosenkål med kartofler, raita og solsikkekerner

Krydderstegte rosenkål med kartofler, raita og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartoflerrødløgsolsikkekerner
1 min.
Kartofler og løg

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl kartoflerne, og skræl løget. Skær løg ud i kvarte, og skær kartoflerne i grove firkanter. Gnid begge dele med olivenolie og lidt salt.

Bag kartofler og løg på en bageplade i ca. 25 min., til begge dele er møre. 5 min. inden de er færdige, drysser du solsikkekernerne ud over, og lader dem bage med.

babyspinatgræsk yoghurt, 10%hvidløgrosenkål
5 min.
Grønt

Pluk de yderste 2-3 blade af rosenkålene, og kassér dem. Skær herefter kålene ud i kvarte.

Skyl spinaten grundigt, fjern de groveste stilke, og snit den i strimler med en kniv.

Lav en raita af yoghurt, friskkværnet peber og fintrevet hvidløg. Bemærk, at du selv bestemmer, hvor kraftig hvidløgssmagen skal være.

rosenkålRogan Joshcitronbabyspinat
15 min.
Rosenkål

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg kålene hårdt og kort i 2-3 min., så de tager farve, men beholder bid og sprødhed. Vend kålene op i en skål med krydderblandingen, den rå spinat og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret bagte løg og kartofler i bunden af en dyb tallerken. Kom spinat og kål ovenpå, og slut af med at komme et par skefulde raita over retten.

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?