0

Krydderurtebagt forel med karryrødder og hvidløgscreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rødder: Skræl persillerødder og pastinakker og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olie, karry, salt og peber og bag dem møre i en 200 grader varm ovn i 25-30 min.

Creme: Kom yoghurten i en skål og pres hvidløgsfeddet ned i. Rør sammen med spidskommen, koriander, finthakket dild, salt, peber, 2 spsk. citronsaft og 2 spsk. olivenolie. Smag til og lad cremen trække i 10 min.

Fisk: Skyl fisken godt og fjern evt. skæl og urenheder. Dup fisken helt tørre og lav 2 dybe snit på hver side. Hak basilikum og mynte fint, krydr godt med salt og peber og gnid det hele godt ind i fisken. Læg den i et lille ovnfast fad og dryp godt med olie og citronsaft. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-14 min. (afhængig af tykkelse). Vend evt. fisken 1 gang undervejs.

Servering: Læg fisken på en tallerken og server karryrødderne og hvidløgscremen ved siden af.

Server sammen med små kartofler bagt med sesamfrø og en blandet grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær