Rødder: Skræl persillerødder og pastinakker og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olie, karry, salt og peber og bag dem møre i en 200 grader varm ovn i 25-30 min.
Creme: Kom yoghurten i en skål og pres hvidløgsfeddet ned i. Rør sammen med spidskommen, koriander, finthakket dild, salt, peber, 2 spsk. citronsaft og 2 spsk. olivenolie. Smag til og lad cremen trække i 10 min.
Fisk: Skyl fisken godt og fjern evt. skæl og urenheder. Dup fisken helt tørre og lav 2 dybe snit på hver side. Hak basilikum og mynte fint, krydr godt med salt og peber og gnid det hele godt ind i fisken. Læg den i et lille ovnfast fad og dryp godt med olie og citronsaft. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-14 min. (afhængig af tykkelse). Vend evt. fisken 1 gang undervejs.
Servering: Læg fisken på en tallerken og server karryrødderne og hvidløgscremen ved siden af.
Server sammen med små kartofler bagt med sesamfrø og en blandet grøn salat.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften