Salat: Skræl de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned. Bræk den træede del af alle aspargeserne, kasser enderne og skyl toppene godt. Snit både de hvide og de grønne asparges (se video ovenover) i ½ cm tynde skrå skiver og giv dem et lynopkog i letsaltet vand. Overhæld dem med koldt vand og dryp godt af. Hak 1 skalotteløg helt fint og vend det i aspargeserne sammen med ½ tsk. fintrevet citronskal, saften fra ½ citron (gem citronen, du skal også bruge citron til fisk og sauce), olivenolie, et nip salt og et godt kværn peber. Vend det hele sammen og smag til med citronskal/saft, salt og peber. Salaten bør ikke færdigblandes længe før servering.
Fisk: Hak ½ bundt kørvel, persilleblade og forårsløg groft og kom det hele i en blender sammen med stødt koriander, 1 spsk. citronsaft, 4 spsk. olie, salt og peber. Kør det til en helt glat, grøn pasta. Dup fileterne tørre, vend dem i krydderurtepastaen og rul dem så til fine ruller. Læg dem tæt i et ovnfast fad og fordel overskydende pasta oven på. Sæt fadet i en 150 grader varm ovn i ca. 15 min. - til de lige netop er møre.
Sauce: Tag smørret ud i god tid og lad det temperere. Pil 1 skalotteløg og hak det helt fint. Læg dem i en kasserolle sammen med hvidvin og ½ spsk. citronsaft, kog op og lad det hele simre til væden er kogt ind til det halve. Pisk smørret i - en lille klump ad gangen. Hæld saucen i en blender og kør i 10 sek. Tilsæt ½ bundt grofthakket kørvel og blend videre til saucen er helt grøn og glat. Hæld den tilbage i kasserollen og varm den forsigtigt igennem - den må IKKE koge! Smag til med salt og peber og server straks.
Server sammen med små nye kogte kartofler og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()