Start med at forvarme ovnen til 220 grader. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den er supervarm, når kartoflerne skal bages.
Kartoflerne skylles og deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.
Hak 1 fed hvidløg pr. person meget groft. Vend hvidløget og 1-2 spsk olie pr. person sammen med kartoflerne.
Fordel kartoflerne på bagepladen, og sæt dem ind midt i ovnen.
De nye løg soigneres og skylles.
Den hvide del skæres i skrå splitter på omkring 1/2 cm, og den grønne top snittes ultra-fint.
Den grønne top skal i karbonade-farsen, og den hvide del skal bruges til kartoflerne.
Kødet røres sejt i et par minutter sammen med salt og porchetta-krydderiet.
Tilsæt æg sammen med 2 spsk. af de grønne forårsløgtoppe pr. person, og rør, til farsen har samlet sig.
Farsen formes til to små karbonader pr person, og vendes i mel. Steges i smør eller olie i omkring 4-5 minutter på hver side, til de lige er gennemstegte.
Ingefæren rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den, men hvis man synes, gøres det nemmest ved at skrabe skrællen af med en teske.
Soyaen røres sammen med 1 tsk revet ingefær pr. person, og 1 tsk honning pr. person. Det gør ikke noget, hvis honningen ikke opløses helt, den skal nok smelte, når den kommer over de varme kartofler.
Fetaen deles i mundrette bidder med fingrene.
Kartoflerne tages ud af ovnen, og glacen hældes hen over. Hæld kartoflerne over i et serveringsfad, og fordel forårsløg og feta hen over dem. Slut af med et godt drej peber.
Kartoflerne serveres til karbonaderne.
~Velbekomme ~
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Kundekommentarer ()