0

Krydderurtefyldte rødspætteruller med græskar/løg/bacontærte og rødbede/æbletzatziki

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tzatziki: Skrub rødbederne og kog dem møre i letsaltet vand. Rør imens yoghurten sammen med 1 fed presset hvidløg og smag til med salt og peber. Skræl æblerne og riv dem groft direkte ned i yoghurten. Gnid skindet af rødbederne, riv også dem groft og pres overskydende væde væk. Rør dem i blandingen med æbler og smag til. Lad gerne tzatzikien trække i 20 min. på køl før servering.

Tærte: Rul tærtedejen ud og for et smurt tærtefad med den. Skær græskarkødet i mellemstore tern og snit de pillede løg i samme størrelse. Pil 2 fed hvidløg og hak dem fint. Rist baconen gylden, men lige knapt sprød på en pande. Tag den af med en hulske og dryp af på køkkenrulle. Hæld lidt olie på panden med baconfedtet og rist løgene gyldne og let karamelliserede. Tilsæt græskar, hvidløg og timian, krydr med salt og peber og sauter videre i 10-15 min. til græskarstykkerne er knapt møre. Pisk imens æg, fløde, halvdelen af osten, lidt salt og et godt kværn peber sammen. Fordel grøntsagerne i tærtebunden og hæld æggeblandingen over. Drys med bacon og resten af osten og bag tærten i en 175 grader varm ovn i ca. 30 min. til den er gylden og æggemassen fast. Lad tærten hvile i 10-15 min. før servering.

Fisk: Rens og pluk krydderurterne (fx persille, salvie, rosmarin, purløg, rucola) og hak dem fint. Smelt smørret og rør krydderurter og rasp i. Dup fileterne tørre, læg dem på række og krydr med salt og peber. Fordel krydderurteblandingen på fileterne og rul dem sammen om fyldet. Læg rullerne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og bag dem i en 175 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken lige netop er mør.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft rugbrød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?