0

Krydderurtepaneret fjæsing på fyldig gulerodssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Pluk krydderurterne og kom al basilikum, ca. 1 tsk. timianblade og halvdelen af persillen i en foodprocessor - de skal være så tørre som muligt - sammen med pinjekernerne. Hak det fint, kom raspen ved og kør til det lige er blandet. Kom paneringen i en dyb tallerken. Rør lidt mel med salt og peber i en anden tallerken og pisk ægget sammen med en gaffel i en tredje. Dup fileterne tørre og lav to snit i skindet på hver af dem. Vend dem først i mel, dernæst i æg og til sidst i krydderurtepaneringen. Lad dem hvile 20 min. inden de steges gyldne og sprøde på begge sider i lidt olie.

Salat: Skrab gulerødderne og skær dem i 1 cm tykke stykker med en langt skråt snit. Vend dem med en smule olie, resten af timianen, salt og peber og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. til de er møre med et sprødt bid. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand, så kogningen stoppes. Hæld vandet fra dåsebønnerne og skyl også dem under koldt vand. Vend gulerødder, 2 slags bønner og halvdelen af persillebladene (resten) sammen og bred dem ud på et fladt fad. Snit løget i tynde skiver og fordel løg, smuldret feta og oliven over salaten. Krydr med salt og peber og dryp med olie og eddike efter smag.

Server retten med bagte kartofler og/eller groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.