0
Krydrede auberginer i tomat med ris og bredbladet persille

Krydrede auberginer i tomat med ris og bredbladet persille

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

auberginebredbladet persilleløg
3 min.
Grønt

Skær auberginen i tykke skiver, og pluk persillen ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Pil løgene, og skær dem i grove strimler.

aubergineflåede og hakkede tomatertagine krydderiløg
10 min.
Aubergine

Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellemhøj varme, til de er møre, og har taget lidt farve i kanterne. Tag dem op, tilsæt lidt ny olie, og steg aubergineskiver, til de har taget farve på begge sider. 

Kom så løg og krydderblanding op i gryden til auberginerne, og tilsæt de hakkede tomater. Lad det hele simre under låg i 10-15 min.

mandler
20 min.
Mandler

Rist mandlerne på en tør pande et par minutter, og hak dem groft.

yoghurt naturellime
30 min.
Anretning

Smag gryderetten til med lidt salt og godt med limesaft. Vend persillebladene ned i.

Vend risene med hakkede persillestilke og mandler.

Anret i en dyb tallerken, og slut af med at komme en skefuld yoghurt på.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tagine krydderi indeholder:

Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.