0
Krydrede auberginer i tomat med ris og bredbladet persille

Krydrede auberginer i tomat med ris og bredbladet persille

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

auberginebredbladet persilleløg
3 min.
Grønt

Skær auberginen i tykke skiver, og pluk persillen ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Pil løgene, og skær dem i grove strimler.

aubergineflåede og hakkede tomatertagine krydderiløg
10 min.
Aubergine

Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellemhøj varme, til de er møre, og har taget lidt farve i kanterne. Tag dem op, tilsæt lidt ny olie, og steg aubergineskiver, til de har taget farve på begge sider. 

Kom så løg og krydderblanding op i gryden til auberginerne, og tilsæt de hakkede tomater. Lad det hele simre under låg i 10-15 min.

mandler
20 min.
Mandler

Rist mandlerne på en tør pande et par minutter, og hak dem groft.

yoghurt naturellime
30 min.
Anretning

Smag gryderetten til med lidt salt og godt med limesaft. Vend persillebladene ned i.

Vend risene med hakkede persillestilke og mandler.

Anret i en dyb tallerken, og slut af med at komme en skefuld yoghurt på.

 

Bonusinfo

Tagine krydderi indeholder:

Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?