
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skær auberginen i tykke skiver, og pluk persillen ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Pil løgene, og skær dem i grove strimler.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellemhøj varme, til de er møre, og har taget lidt farve i kanterne. Tag dem op, tilsæt lidt ny olie, og steg aubergineskiver, til de har taget farve på begge sider.
Kom så løg og krydderblanding op i gryden til auberginerne, og tilsæt de hakkede tomater. Lad det hele simre under låg i 10-15 min.
Rist mandlerne på en tør pande et par minutter, og hak dem groft.
Smag gryderetten til med lidt salt og godt med limesaft. Vend persillebladene ned i.
Vend risene med hakkede persillestilke og mandler.
Anret i en dyb tallerken, og slut af med at komme en skefuld yoghurt på.
Tagine krydderi indeholder:
Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften