Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skær auberginen i tykke skiver, og pluk persillen ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Pil løgene, og skær dem i grove strimler.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellemhøj varme, til de er møre, og har taget lidt farve i kanterne. Tag dem op, tilsæt lidt ny olie, og steg aubergineskiver, til de har taget farve på begge sider.
Kom så løg og krydderblanding op i gryden til auberginerne, og tilsæt de hakkede tomater. Lad det hele simre under låg i 10-15 min.
Rist mandlerne på en tør pande et par minutter, og hak dem groft.
Smag gryderetten til med lidt salt og godt med limesaft. Vend persillebladene ned i.
Vend risene med hakkede persillestilke og mandler.
Anret i en dyb tallerken, og slut af med at komme en skefuld yoghurt på.
Tagine krydderi indeholder:
Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%
Kommentarer og forslag til opskriften