0
Krydrede belugalinser med stegt squash, spinat og æbler

Krydrede belugalinser med stegt squash, spinat og æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

1 min.
Bag squashen

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft - gerne i god tid.

Halvér squashen på langs, gnid den med lidt olivenolie, og krydr den med lidt salt. Bag squashstykkerne med kødsiden opad i ovnen i 15-20 min., til de har taget godt med farve.

belugalinserGryde
5 min.
Kog linserne

Kom linserne op i en gryde, der senere er stor nok til at kunne rumme spinaten også. Tilsæt vand, så det dækker rigeligt - og lidt salt. Kog til linserne er møre - ca. 15 min.

æblerkoriander
10 min.
Skær grønt

Skær æblet i tern.

Hak korianderen groft - både stilke og blade.

spinatharissatomatpuréGryde
20 min.
Lav linserne færdig

Når linserne er helt møre sigter du vandet fra og kom linserne op i en skål.

Kom harissa, tomatpure, spinat og ca. 1 spsk vand pr kuvert op i gryden. Lad det tilberede ved mellem varme til spinaten er faldet lidt sammen og det hele er blandet godt. Vend så linserne sammen med og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

queso fresco fra Onsild mejeri
30 min.
Anretning

Anret linseblandingen i en dyb tallerken med den bagte squash ovenpå. Drys æbler og koriander over og smuldr til sidst osten henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?