0
Krydrede gulerødder med baharat, mør grisenakke og sorghum

Krydrede gulerødder med baharat, mør grisenakke og sorghum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkegulerødderbaharat krydderi
1 min.
Gulerødder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs. Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

Kom kødet over i en ildfast beholder, gryde eller fad med tilhørende låg. Sæt kødet ind i bunden af ovnen, og lad det varme igennem i ca. 20 min.

sorghum
10 min.
Sorghum

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom sorghum i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne.

Dæk med rigeligt med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad sorghum simre under låg, til de er møre. Det tager ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.

squash
20 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i små tern.

limesquash
25 min.
Sorghum

Når sorghum er mør, vender du den med lidt olivenolie, fintrevet limeskal,  limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Anret sorghum i bunden af en dyb tallerken. Bryd kødet ud i stykker, og anret dem ovenpå med gulerødderne vend siden af.

Slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
745 kcal
Fedt:
36,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,4 g
Kulhydrat:
64,7 g
heraf sukkerarter:
16,3 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?