0
Krydrede gulerødder med dukkah, mørksej og perlebyg
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderdukkah
1 min.
Gulerødder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Alternativt kan gulerødderne steges på en pande, til de er møre.

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs. Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.

 

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Kom perlebyggen op i en kasserolle og dæk med rigeligt med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre. Det tager ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.

squash
20 min.
Squash

Skyl squashen, og skær den i små tern.

limesquashmørksejfilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker.

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en smule olivenolie og steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og max 30 sekunder på den anden side. Krydr med salt og sort peber.

Når perlebyggen er mør, vender du den med lidt olivenolie, fintrevet limeskal, limesaft og squashternene. Smag til med salt og peber.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Anret perlebyg i bunden af en dyb tallerken. Anret fisk og gulerødder ved siden af. Slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?