
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft (hvis du vil spare ovnen, kan gulerødderne steges på en pande, til de er møre).
Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs.
Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Kom perlebyggen op i en kasserolle, og dæk med rigeligt med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg i ca. 15 min., til de er møre. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
Skær squashen i små tern.
Skær fisken i kuvertstykker.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie.
Steg fisken i ca. 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Krydr med salt og sort peber.
Vend den kogte perlebyg med lidt olivenolie, fintrevet limeskal, limesaft og squashternene, og smag til med salt og peber.
Anret som vist på billedet med perlebyg i bunden af en dyb tallerken, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften