0
Krydrede gulerødder med dukkah, lange og perlebyg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

gulerødderdukkah
1 min.
Gulerødder

Tænd ovnen på 200 grader varmluft (hvis du vil spare ovnen, kan gulerødderne steges på en pande, til de er møre).

Skrub gulerødderne grundigt, og halvér dem på langs.

Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen, og bag dem på en flad bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.

 

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Kom perlebyggen op i en kasserolle, og dæk med rigeligt med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg i ca. 15 min., til de er møre. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.

squash
20 min.
Squash

Skær squashen i små tern.

limesquashlangefilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker.

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Steg fisken i ca. 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Krydr med salt og sort peber.

Vend den kogte perlebyg med lidt olivenolie, fintrevet limeskal, limesaft og squashternene, og smag til med salt og peber.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med perlebyg i bunden af en dyb tallerken, og slut af med at komme lidt yoghurt over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
672 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
54,6 g
heraf sukkerarter:
13,5 g
Kostfibre:
16,6 g
Protein:
37,8 g