Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Rist hasselnødder på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem så groft, og drys med lidt fint salt.
Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje. Gnid halvdelen af krydderiblandingen samt salt og sort peber ind i bøfferne. Steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side, til de er lige lidt under gennemstegte. Skær hvidløg i tynde skiver og kom skiverne på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør og salviestilkene (gem bladene til senere). Lad smørret bruse af. Steg til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde. Tag bøffer og hvidløg fra på en tallerken, og hold dem lune (gem pande og fedtstof til grøntsager.)
Skyl og skær squash i 3-4 mm tykke tern. Drys med lidt fint salt, og lad squash salte i 10-15 min. Dup dem tørre på lidt køkkenrulle, og steg dem gyldne på panden i fedtstoffet, hvor du stegte bøfferne. Når de er gyldne, krydres med lidt salt, peber og det sidste af krydderiblandingen. Tilsæt også halvdelen af de plukkede salvieblade og halve eller kvarte tomater. Steg igen i ca. 2 min. Krydr med salt og peber.
Kog fregola pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 9-10 min.
Kom den kogte pasta på panden til grøntsagerne. Tilsæt creme fraiche, og kog igennem. Riv parmesan, og lad den koge med i 1 min. Kom bøfferne tilbage i pastaen, og kog igennem.
Som vist på billedet pyntet med det sidste salvie og drysset med de ristede hasselnødder.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften