0
Krydrede italienske hakkebøffer med fregola sarda

Krydrede italienske hakkebøffer med fregola sarda

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

hasselnødder
1 min.
Hasselnødder

Rist hasselnødder på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem så groft, og drys med lidt fint salt.

hakket oksekødhvidløgsalvie
5 min.
Hakkebøffer

Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje. Gnid halvdelen af krydderiblandingen samt salt og sort peber ind i bøfferne. Steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side, til de er lige lidt under gennemstegte. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom skiverne på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør og salviestilkene (gem bladene til senere). Lad smørret bruse af. Steg, til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde. Tag bøffer og hvidløg fra på en tallerken, og hold dem lune. (Gem pande og fedtstof til grøntsager.)

gul courgettetomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsalvie
15 min.
Grøntsager

Skyl og skær courgette i 3-4 mm tykke tern. Drys med lidt fint salt, og lad courgetterne salte i 10-15 min. Dup dem tørre på lidt køkkenrulle, og steg dem gyldne på panden i fedtstoffet, hvor du stegte bøfferne. Når de er gyldne, krydres med lidt salt, peber og det sidste af krydderiblandingen. Tilsæt også halvdelen af de plukkede salvieblade og halve eller kvarte, skyllede tomater. Steg igen i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber.

Fregola sarda
20 min.
Pasta

Kog fregola pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 9-10 min. (Vandet skal smage saltet som Middelhavet, siger italienerne).

creme fraiche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Sådan samler du retten

Kom den kogte pasta på panden til grøntsagerne. Tilsæt creme fraiche, og kog igennem. Riv parmesan, og lad den koge med i 1 min. Kom bøfferne tilbage i pastaen, og kog igennem. 

hasselnøddersalvie
35 min.
Anretning

Som vist på billedet pyntet med det sidste salvie og drysset med de ristede hasselnødder.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?