0
Krydrede italienske kødboller med spaghetti, spidskål, pinjekerner og tørrede tranebær

Krydrede italienske kødboller med spaghetti, spidskål, pinjekerner og tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Skær bunden af spidskålen og del den i blade, kassér evt. grimme blade.
  3. Del hvert blad i 2-3 stykker ved at flække dem på langs.
  4. Skyl spidskålsbladene grundigt i koldt vand
  5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande – tag dem fra og hak dem groft og drys med lidt olie og fint salt
  6. Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne.
  7. Rul til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stykker pr person)
  8. Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie til de gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.
  9. Kom det hakkede hvidløg på panden sammen med kødbollerne sammen med en lille klump frisk smør og rist ved medium varme til hvidløget er gyldent uden at være branket.
  10. Kog imens spaghetti efter anvisning på posen i rigeligt, godt saltet vand.
  11. Kom spidskålen på panden sammen med kødbollerne, og lad det hele riste sammen i 1-2 minutter mens du vender i det et par gange.
  12. Kom fløde på panden sammen med kødbollerne og lad det koge ind til en let cremet konsistens.
  13. Smag saucen til med lidt salt og peber
  14. Kom den al dente kogte spaghetti over til kødbollerne, og lad det hele koge sammen i 1 minut.
  15. Riv parmesanen fint, kom ca. 2/3 i retten og vend rundt
  16. Smag til med salt og peber.

Som anvist på billedet. Drys med tranebær, de hakkede pinjekerner og riv den resterende parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?