Start med at skylle kartofler og skræl løget. Riv begge dele på den grove side af et råkostjern og kom det op i en stor skål. Knug så meget vand ud, som du kan med hænderne.
Kom så æg og krydderblanding op i skålen og bland det grundigt. Ingen salt før efter pandekagerne er stegt.
Varm en stor pande godt op og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Kom så kartoffelmassen på panden i et tæt lag på ca. 1-2 cm. Skru ned på lav til mellem varme og lad pandekagen tilberede stille og roligt i ca. 5 min. Vend den så og steg yderligere 5 min til kartoflerne er møre og har taget en fin brun farve.
Bemærk, hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege over to omgange eller på to pander af gangen.
Skyl tomater, agurk og mynte. Skær tomater og agurk ud i mundrette bider og krydr med lidt salt, friskværnet peber og en smule lys eddike. Pluk mynten ud i blade og vend dem sammen med salaten.
Skær pandekagerne ud i kuvertstykker og anret dem sammen med salaten på en tallerken. Kom en god klat yoghurt ved.
Velbekomme!
Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.
Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme.
Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt.
Kundekommentarer ()