0
Krydrede kikærter med blødt æg, broccoli og tomater

Krydrede kikærter med blødt æg, broccoli og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter i vandsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailgaram masala1forårsløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Kikærter

Skyl forårsløgene og tomater. Snit både top og bund af forårsløg fint. Gem den grønne del til anretning. Halver tomaterne.

Dræn kikærterne men gem vandet.

Sæt en stor gryde over og tilsæt en smule olivenolie. Kom den hvide del af løgene ned i gryden og lad dem sautere et minut eller to - uden at tage farve. Tilsæt så krydderblandingen, tomater og kikærter - og en smule af kikærtevandet, blot så ingredienserne er dækket. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det hele simre under låg i ca. 15 min. Tilsæt herefter yoghurten til gryden og lad den varme igennem.

æg2
5 min.
Æg

Sæt en gryde vand over til at koge æg i. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene og lader dem koge 5 - max 6 min. Kom dem herefter, med det samme, over i iskoldt vand så de stopper kogningen.

broccoli
15 min.
Broccoli

Mens æggene koger kan du skylle broccolien, skære den ud i grove buketter og stege dem på en godt varm pande i en smule olivenolie. De må godt tage godt med farve og skal blive møre med bid. Ca. 3-4 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

forårsløg
30 min.
Anretning

Smag kikærterne til en sidste gang og anret dem i bunden af en dyb tallerken med de stegte broccoli og den grønne del af forårsløgene ovenpå og tilsidst det pillede æg. Husk at krydre ægget. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?