0
Krydrede kikærter med blødt æg, broccoli og tomater

Krydrede kikærter med blødt æg, broccoli og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kikærter i vandsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailgaram masala1forårsløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Kikærter

Skyl forårsløgene og tomater. Snit både top og bund af forårsløg fint. Gem den grønne del til anretning. Halver tomaterne.

Dræn kikærterne men gem vandet.

Sæt en stor gryde over og tilsæt en smule olivenolie. Kom den hvide del af løgene ned i gryden og lad dem sautere et minut eller to - uden at tage farve. Tilsæt så krydderblandingen, tomater og kikærter - og en smule af kikærtevandet, blot så ingredienserne er dækket. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det hele simre under låg i ca. 15 min. Tilsæt herefter yoghurten til gryden og lad den varme igennem.

æg2
5 min.
Æg

Sæt en gryde vand over til at koge æg i. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene og lader dem koge 5 - max 6 min. Kom dem herefter, med det samme, over i iskoldt vand så de stopper kogningen.

broccoli
15 min.
Broccoli

Mens æggene koger kan du skylle broccolien, skære den ud i grove buketter og stege dem på en godt varm pande i en smule olivenolie. De må godt tage godt med farve og skal blive møre med bid. Ca. 3-4 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

forårsløg
30 min.
Anretning

Smag kikærterne til en sidste gang og anret dem i bunden af en dyb tallerken med de stegte broccoli og den grønne del af forårsløgene ovenpå og tilsidst det pillede æg. Husk at krydre ægget. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.