0
Krydrede kikærter med nye løg, raita og ramsløg

Krydrede kikærter med nye løg, raita og ramsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgagurkkikærter i vandrød peberfrugtramsløgaubergineras el hanout
1 min.
Grønt

Start med at skylle aubergine, peberfrugt, agurk, løg og ramsløg.

Skær peberfrugten i strimler. Skær løgene i kvarte. Aubergine skæres i tern på ca. 1x1 cm, og agurken ligeså. Knug lidt af vandet ud af agurken, snit ramsløgene i tynde strimler, og kom dem op til agurken i en skål.

Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg de røde peberstrimler og kvarte løg i 2-3 min. Tag begge dele op af gryden, tllsæt lidt ny olie og steg aubergineternene, til de er gyldne. Tilsæt så krydderblanding, drænede kikærter, løg og peber til gryden. Steg det hele sammen i 2-3 min., og tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert. Lad det hele simre under låg i ca. 10 min.

yoghurt naturel
15 min.
Raita

Kom yoghurten op i skålen med ramsløg og agurk, og rør rundt. Smag til med lidt salt og godt med friskværnet, sort peber.

30 min.
Anretning

Smag kikærterne til en sidste gang, og anretdem  i en dyb tallerken med raita til. Slut gerne af med et par dråber olivenolie over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?