Kog risene efter anvisning på posen.
Pres saften af citronen, og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel af citronsaften med halvdelen af fløden. Lad fløden stå ved stuetemperatur, til den skal spises. Rør rundt et par gange undervejs.
Soignér, skyl og snit koriander, og sæt den til side til senere. Skyl broccoli og skær i buketter.
Rør det hakkede kød sejt med salt. Krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i halvt smør halvt neutral olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller, og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi. Kom de flåede tomater og resten af fløden på, og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt broccoli, og lad retten simre i yderligere 2-3 minutter Lige før servering røres små tern af koldt smør (10-25 gram pr person) forsigtigt i, og det sidste citronsaft tilsættes. Smag til med salt, peber samt lidt sukker.
Som vist på billedet, med syrnet fløde hældt over retten. Drys med koriander.
Kundekommentarer ()