0
Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Krydrede kødboller a la Murgh Makhani med broccoli

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

fløde 38% (piskefløde)citron
2 min.
Lynsyrnet fløde:

Pres saften af citronen, og gem halvdelen til senere. Rør den ene halvdel af citronsaften med halvdelen af fløden. Lad fløden stå ved stuetemperatur, til den skal spises. Rør rundt et par gange undervejs.

korianderbroccoli
5 min.
Broccoli og koriander:

Soignér, skyl og snit koriander, og sæt den til side til senere. Skyl broccoli og skær i buketter.

hakket grisekødMurgh Makhani krydderi
10 min.
Krydrede kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt. Krydr med 1/3 af krydderiblandingen. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg bollerne gyldne i halvt smør halvt neutral olie i en tykbundet gryde.

flåede og hakkede tomaterhvidløgbroccoli
20 min.
Murgh Makhani:

Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og finthakket løg til gryden med kødboller, og lad det hele sautere med i 2-3 minutter. Tilsæt det sidste krydderi. Kom de flåede tomater og resten af fløden på, og rør rundt. Lad retten simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt broccoli, og lad retten simre i yderligere 2-3 minutter Lige før servering røres små tern af koldt smør (10-25 gram pr person) forsigtigt i, og det sidste citronsaft tilsættes. Smag til med salt, peber samt lidt sukker.

koriander
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet, med syrnet fløde hældt over retten. Drys med koriander.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?