0
Krydrede kødboller med stuvet pak choy og hvide bønner

Krydrede kødboller med stuvet pak choy og hvide bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

pak choyhvidløgagurk
1 min.
Forbered grønt

Pluk pak choy ud i blade og skær dem i 2 cm brede strimler.

Snit hvidløget i tynde skiver.

Skær agurk i tern på ca. 2x2cm.

hakket grisekødgyroskrydderi
5 min.
Lav kødboller

Kom kød, krydderblanding og lidt salt op i en skål, og rør det hele godt sammen. Form små kødboller, og steg dem på en pande i lidt olie i 5-6 min. i alt.

soltørret tomat tapenadehvide bønner
10 min.
Lun bønner

Dræn bønner, og kom dem op i en kasserolle sammen med 1 stor spsk. tapenade pr. kuvert og lidt salt. Lun det hele godt igennem ved lav varme i 4-5 min.

pak choycreme fraiche 38%hvidløg
15 min.
Lav den stuvede kål

Tag kødbollerne af panden, og tilsæt kål og hvidløg i lidt ny olie. Sauter ved lav varme i 4-5 min., til kålen er mørnet, og faldet lidt sammen. Kom så creme fraichen op i panden, og lad den koge op og stuve kålen. Smag til med salt og groftkværnet, sort peber.

25 min.
Anretning

Vend agurkerne op i bønnerne, og anret dem i en dyb tallerken med kødboller og stuvet kål.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.