Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pluk pak choy ud i blade og skær dem i 2 cm brede strimler.
Snit hvidløget i tynde skiver.
Skær agurk i tern på ca. 2x2cm.
Kom kød, krydderblanding og lidt salt op i en skål, og rør det hele godt sammen. Form små kødboller, og steg dem på en pande i lidt olie i 5-6 min. i alt.
Dræn bønner, og kom dem op i en kasserolle sammen med 1 stor spsk. tapenade pr. kuvert og lidt salt. Lun det hele godt igennem ved lav varme i 4-5 min.
Tag kødbollerne af panden, og tilsæt kål og hvidløg i lidt ny olie. Sauter ved lav varme i 4-5 min., til kålen er mørnet, og faldet lidt sammen. Kom så creme fraichen op i panden, og lad den koge op og stuve kålen. Smag til med salt og groftkværnet, sort peber.
Vend agurkerne op i bønnerne, og anret dem i en dyb tallerken med kødboller og stuvet kål.
Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel
Kommentarer og forslag til opskriften