0
Krydrede ris med spejlæg og salat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Arborio risottoristomatpurérød peberfrugtAlbondigas krydderihvidløgærter, frost
1 min.
Grønt

Kom ærterne op i en dyb tallerken, så de tør en smule op.

Skær peberfrugten i strimler. Pil hvidløget, og snit det fint.

Sæt en stor gryde over ved middelhøj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg risene i 3-4 min. under omrøring. De må gerne begynde, at brune en kende i kanterne. Tilsæt så tomatpuré, rød peberfrugt, hvidløg og krydderblanding, og steg i yderligere 1-2 min. Kom ca. 2,5 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad risene simre i ca. 15 min., til de er møre, og har optaget vandet. Tilsæt gerne mere vand løbende, hvis det er nødvendigt.

æg
10 min.
Spejlæg

Steg spejlæggene på en pande i lidt smør eller olivenolie. Lad gerne blommen være smilende. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

citronkorianderfeldsalat
20 min.
Salat

Skyl salaten, og slyng den godt. Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, og vend det sammen med salaten. 

Hak korianderen med en kniv - både stilke og blade.

30 min.
Anretning

Lige inden servering vendes ærterne i risene, og varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber, og anret i en dyb tallerken med spejlæg og salat til. Drys koriander over retten.

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?