Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom ærterne op i en dyb tallerken, så de tør en smule op.
Skær peberfrugten i strimler. Pil hvidløget, og snit det fint.
Sæt en stor gryde over ved middelhøj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg risene i 3-4 min. under omrøring. De må gerne begynde, at brune en kende i kanterne. Tilsæt så tomatpuré, rød peberfrugt, hvidløg og krydderblanding, og steg i yderligere 1-2 min. Kom ca. 2,5 dl. vand pr. kuvert op i gryden, og lad risene simre i ca. 15 min., til de er møre, og har optaget vandet. Tilsæt gerne mere vand løbende, hvis det er nødvendigt.
Steg spejlæggene på en pande i lidt smør eller olivenolie. Lad gerne blommen være smilende. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Skyl salaten, og slyng den godt. Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, og vend det sammen med salaten.
Hak korianderen med en kniv - både stilke og blade.
Lige inden servering vendes ærterne i risene, og varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber, og anret i en dyb tallerken med spejlæg og salat til. Drys koriander over retten.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kundekommentarer ()